Tudástár

Mentalkomm Kft.

Tudástár

A Tudástárban olyan ismereteket tartalmazó írásokat gyűjtöttünk össze a Mentalkomm Kft. tevékenységi körére kiterjedő témakörökben, amelyek hasznosak lehetnek.

Kérjük olvassa át ezen írásokat is, hátha talál közöttük az Ön számára is érdekeset.

Ha ötlete van a Tudástár bővítésére, kérjük ossza meg velünk.

Asszertivitás

Asszertív magatartás és asszertivitásA belső harmónia legfontosabb alapjai az egyén önelfogadása, önbizalma, valamint a mások irányában - vagyis az egyént körülvevő környezet irányában - való hasonló elfogadás és bizalom. Ezen attitűdök meghatározzák, hogyan észleli az egyén a különböző helyzeteket, és jellemző viselkedésjegyek kialakulásához vezetnek.

Asszertivitás »

Asszertív magatartás

Asszertív magatartás és asszertivitásA viselkedést meg­határozza a környezet, a személy motivációi, atti­tűd­jei, mentális és testi állapota. A személy tettei, verbális, nem-verbális vagy meta-kommunikációján (testnyelvi megnyilvá­nulá­sain) keresztül észlelhetjük viselkedését. Egy személy, és szemlélői sokszor eltérő véleménnyel vannak egymás észlelt viselkedéséről.

Asszertív magatartás »

Asszertív viselkedés és kommunikáció

Asszertív viselkedés és kommunikációMinden ember vágya, hogy harmóniában éljen önmagával és másokkal. Mindannyian szeretjük, ha odafigyelnek ránk, ha vonzónak tartanak minket, ha a munkahelyünkön korrekt munkatársnak tarta­nak, a személyes életünkben becsületes embernek nevez­nek, ha az a közvélekedés, hogy van valami személyes varázsunk.

Asszertív viselkedés és kommunikáció »

Mi is az a mediáció (közvetítés)?

Mi is az a mediáció (közvetítés)?A mediáció egy speciális konfliktuskezelési módszer. A mediáció lényege, hogy a két fél vitájában, mind a két fél közös beleegyezésével egy semleges harmadik fél (mediátor) jár közben.

Mi is az a mediáció (közvetítés)? »

Stressz

StresszTipikusan új, úgynevezett urbanizációs betegség. A stressz nem egyszerű betegség, hanem egy betegségsorozat elindítója lehet. Okozója a rohanó életformánk, a határidők, áremelések, dugók, a tömeg, a zaj, úgy érezhetjük, szétforgácsolódunk a hétköznapokban.

Stressz »

Stressz számokban

StresszA stressz eredetileg a szervezetnek az ingerekre adott nem specifikus válaszát jelölő orvosi szakkifejezés volt. Mai értelmében azonban jelentése nagyjából folyama­tos feszültség vagy tartós idegesség. A tartósan fennálló stressz akár komoly egész­ségkárosodást eredményez­het, mivel gyengíti a szervezet ellenálló­képességét.

Stressz számokban »

Karrier tervezés

Karrier tervezésMár Szókratész megmondta: „a cél nélküli élet nem méltó élet”. Bizonyára Ön is szeretne boldog életet élni, bebiztosítani a jövőjét, mások tapasztalataiból tanulni, előre haladni az önmegvalósítás­ban, eligazodni az élet sorsformáló rejtélyei között. Talán vágyódik egy olyan állásra, amellyel megteremt­heti az anyagi biztonságát.

Karrier tervezés a gyakorlatban »

Tudástár - Mentalkomm Kft.

Abraham Lincoln azt mondta:

„Az igazi kérdés nem az, hogy sikertelen voltál, hanem beletörődtél-e a sikertelenségbe.”

Ön beletörődött a sikertelenségbe?

 • Növelje a sikereit asszertív viselkedéssel, asszertív kommunikációval!

  Növelje a sikereit asszertív viselkedéssel, asszertív kommunikációval!A munka piacán mindannyian árucikkek vagyunk. Szeretnénk önmagunkat jó áron eladni.

  • Ön tudja magáról, hogy minőségi munkát végez, és több megrendelést szeretne a cégének?
  • Magasabb pozícióra vágyik?
  • Elismerést szeretne kapni?
  • Több pénzt akar keresni?
  • Sikeres vállalkozó akar lenni?

  Van megoldás: tanulja meg az önérvényesítő viselkedést, az önérvényesítő kommunikációt, és el fog csodálkozni azon, mennyivel sikeresebb lesz a munkában és a magánéletben egyaránt.

  Asszertív üzleti kommunikáció »

 • Legyen az Ön gyermekéből is sikeres vállalkozó!

  Legyen az Ön gyermekéből is sikeres vállalkozó!Ön éveket, évtizedeket dolgozott azért, hogy a családja megélhetését biztosítsa.

  Sikerre vitt egy vagy több vállalkozást, de eljött az idő, amikor elfáradt, és több pihenésre volna szüksége. Igen ám, de kinek adja át (végleg, vagy akár néhány hétre, hónapra) a vállalkozás vezetését? Egy idegennek, vagy a saját gyermekének, rokonának? Szíve szerint a gyermekének szeretné átadni a vezetést, de az eszével tudja, hogy a gyermeke még nem alkalmas a feladat sikeres elvégzésére.

  Van megoldás: vegye igénybe tanácsadásunkat (coaching), és a gyermekét alkalmassá tesszük a cégvezetésre.

  Családi vállalkozások »

 • Vita esetén válassza a gyorsabb és olcsóbb megoldást!

  Vita esetén válassza a gyorsabb és olcsóbb megoldást!Senkinek nincs védőoltása a vitás helyzetek, konfliktusok, veszekedésig fajuló nézeteltérések ellen.

  Keressük a magunk igazát, s harcolunk is érte. De amikor nem bírunk az „ellenféllel”, akkor bírósághoz fordulunk, hogy döntse el a bíró, hogy nekünk van igazunk. Ez az eljárás azonban rendszerint évekig tart, sok pénzbe kerül, és mégsem biztos, hogy a javunkra döntenek.

  Van megoldás: Ha Ön olcsóbb és azonnali eredményt szeretne, akkor az Ön számára a megoldás a mediáció. Időt nyer, kevesebbet fizet, és az ellenfele nem válik az ellenségévé.

  Mediáció »

 • Hogyan éljen stressz mentesen?

  Hogyan éljek stressz mentesen? - Stressz menedzsment tréning55 éve tudjuk, hogy van pozitív stressz, az úgynevezett eustressz, ami serkentőleg hat a teljesítményünkre, az alkotókészségünkre, az önvédelmünkre.

  A stressz menedzsment tréningen a szervezetünkre ártalmas distresszel foglalkozunk. A stressz érkezhet a külvilágból, de keletkezhet saját, nyugtalanító érzésként is.

  A stressz elől nincs menekvés. Ha felismeri, hogyan reagál a szervezete a stresszre, és megfelelő technikákat tanul a stressz leküzdésére, megőrizheti a testi-lelki egészségét, sikeres munkavállaló lehet, és a magánélete is boldogabb lesz. Vágyni a sikerre: izgató, bizsergető, pozitív érzés, félni a kudarctól: szorongató, negatív érzés. A kettő között szemléletbeli különbség van.

  Stressz menedzsment »

Ha Ön sikeres ember szeretne lenni, most cselekedjen!

Mindig gondoljon arra, hogy a sikeres ember a jövőjében él amikor tervez, és a jelenben, amikor cselekszik.

Nem talált megoldást problémájára? Kérdezzen! Közösen megtaláljuk a megoldást!

Hogyan lehetek sikeres?
Kérdezzen!

További információ:

Csehák Hajnalka pszichológus tréner (06-20-353-7262)

info@mentalkomm.hu »

Hogyan legyen sikeres? - Mentalkomm Kft.

Mentalkomm Kft.

Mentalkomm Kft.